Install Laravel + XAMPP di Windows 10

Install Laravel + XAMPP di Windows10
Most audience in Facebook Groups;
Total liked and shared within Facebook network;

Sabtu lepas ada orang tanya aku pasal benda yg sangat basic tentang Laravel. Ni aku nak belanja 1 video cara yg aku buat untuk install Laravel 5 + XAMPP dalam Windows 10.

[hideFeaturedImg]

Sabtu lepas ada orang tanya aku pasal benda yg sangat basic tentang Laravel. Ni aku nak belanja 1 video cara yg aku buat untuk install Laravel 5 + XAMPP dalam Windows 10.

1st time aku cuba habiskan belajar basic Laravel 5 ni adalah pada 3 September lepas macam kat article ni https://blogs.k-ict.org/afi/1st-time-explore-laravel/

Sebenarnya ada banyak lagi cara nak install Laravel kat Windows 10 macam guna Laragon, atau manual install Apache, MySQL, dan PHP. Tapi mungkin agak complex kalau nak diterangkan pada rakan2 yg masih baru. Walau macam mana pon, inshaAllah aku akan cuba buat video2 lain lepas ni dan cuba terangkan dalam bentuk yg agak mudah difahami.

Facebook Profile photo

Author: Ahmad Fazli Ismail

Seorang pekerja dalam bidang ICT bermula tahun 2005 hingga sekarang. Bidang ni berkembang sangat pantas, oleh itu aku kena sentiasa belajar sambil bekerja. Belajar tak semestinya di sekolah atau universiti sahaja, tapi di mana2 tempat selagi masih hidup di dunia.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.