1st time explore Laravel

1st time explore laravel
Most audience in Facebook Groups;
Total liked and shared within Facebook network;

1st time explore Laravel lebih mendalam lepas habis belajar the basic part.

Share ilmu & experience sikit pagi2 ni, aku belajar sesuatu benda technical macam coding dengan cara memahami konsep & bukannya menghafal. Arwah cikgu Fizik aku ajarkan benda ni dulu.

Laravel routing documentation
Image 1 : Laravel routing documentation

Image 1 : Cuba fahamkan apa itu Laravel Router & kegunaannya, bukan kena hafal apa yg diceritakan dalam document tu.

Available methods in Laravel router
Image 2 : Available methods in Laravel router

Image 2 : Nak tengok semua methods yg Router tu ada, bukak file vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Support/Facades/Route.php

Macam mana aku tahu kena buka file tu? Aku baca kat routes/web.php & fahamkan app/Providers/RouteServiceProvider.php

Kalau masih tak faham, pandai2lah cari Guru.

p/s : Kenapa Laravel ni banyak Illuminate je, Illuminati ke hahaha

Facebook Profile photo

Author: Ahmad Fazli Ismail

Seorang pekerja dalam bidang ICT bermula tahun 2005 hingga sekarang. Bidang ni berkembang sangat pantas, oleh itu aku kena sentiasa belajar sambil bekerja. Belajar tak semestinya di sekolah atau universiti sahaja, tapi di mana2 tempat selagi masih hidup di dunia.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.