1st time explore Laravel

1st time explore laravel

1st time explore Laravel lebih mendalam lepas habis belajar the basic part.

Share ilmu & experience sikit pagi2 ni, aku belajar sesuatu benda technical macam coding dengan cara memahami konsep & bukannya menghafal. Arwah cikgu Fizik aku ajarkan benda ni dulu.

Laravel routing documentation
Image 1 : Laravel routing documentation

Image 1 : Cuba fahamkan apa itu Laravel Router & kegunaannya, bukan kena hafal apa yg diceritakan dalam document tu.

Available methods in Laravel router
Image 2 : Available methods in Laravel router

Image 2 : Nak tengok semua methods yg Router tu ada, bukak file vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Support/Facades/Route.php

Macam mana aku tahu kena buka file tu? Aku baca kat routes/web.php & fahamkan app/Providers/RouteServiceProvider.php

Kalau masih tak faham, pandai2lah cari Guru.

p/s : Kenapa Laravel ni banyak Illuminate je, Illuminati ke hahaha

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Random posts list

Install Laravel + XAMPP di Windows10

Install Laravel + XAMPP di Windows 10

Sabtu lepas ada orang tanya aku pasal benda yg sangat...
0 comments
Cara bertanya masalah teknikal dalam bidang ICT dan programming

Cara bertanya masalah teknikal

Sekadar peringatan untuk diri sendiri & umum, aku cuba mengambil...
0 comments
Terms and Conditions and Privacy Policy

Kepentingan Terms and Conditions, Terms of Services, dan Privacy Policy

[juiz_sps] Hari ni mungkin akan ada segelintir pembaca memandang negatif...
0 comments
Masa depan programmer dan bidang ICT adalah lebih cerah

Masa depan programmer

Masa depan programmer terutamanya students adalah lebih cerah berbanding bidang...
0 comments
1st time explore laravel

1st time explore Laravel

1st time explore Laravel lebih mendalam lepas habis belajar the...
0 comments