1st time explore Laravel

1st time explore laravel
Most audience in Facebook Groups;
Total liked and shared within Facebook network;

1st time explore Laravel lebih mendalam lepas habis belajar the basic part.

Share ilmu & experience sikit pagi2 ni, aku belajar sesuatu benda technical macam coding dengan cara memahami konsep & bukannya menghafal. Arwah cikgu Fizik aku ajarkan benda ni dulu.

Laravel routing documentation
Image 1 : Laravel routing documentation

Image 1 : Cuba fahamkan apa itu Laravel Router & kegunaannya, bukan kena hafal apa yg diceritakan dalam document tu.

Available methods in Laravel router
Image 2 : Available methods in Laravel router

Image 2 : Nak tengok semua methods yg Router tu ada, bukak file vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Support/Facades/Route.php

Macam mana aku tahu kena buka file tu? Aku baca kat routes/web.php & fahamkan app/Providers/RouteServiceProvider.php

Kalau masih tak faham, pandai2lah cari Guru.

p/s : Kenapa Laravel ni banyak Illuminate je, Illuminati ke hahaha

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Random posts list

Masa depan programmer dan bidang ICT adalah lebih cerah

Masa depan programmer

Masa depan programmer terutamanya students adalah lebih cerah berbanding bidang...
0 comments
Belajar buat user login level asas dalam PHP-MySQL

Belajar buat user login (asas) dalam PHP-MySQL

Hari ni aku teringat salah 1 janji aku pada seseorang...
2 comments
Cross platform UI compatibility

Cross platform UI compatibility

Hari ni aku start buat development sample untuk 1 web-based...
0 comments
Cara bertanya masalah teknikal dalam bidang ICT dan programming

Cara bertanya masalah teknikal

Sekadar peringatan untuk diri sendiri & umum, aku cuba mengambil...
0 comments
Continuous Programming

Continuous Programming

Minggu ni aku menyibukkan diri dengan web-based solution development atau...
0 comments